Paarden

Naam:

Amber

Ras:

Haflinger x Belg

Geslacht:

Merrie

Geboren:

1 april 2004

Stokmaat:

153 cm

Amber heb ik een aantal jaren geleden gekocht op de paardenmarkt in Loenen. Ze was toen net 3 jaar. Ik heb haar zelf ingereden. Eerst dressuurmatig en daarna een overstap gemaakt naar de western. De westernsport pakte Amber heel erg snel en goed op, daarnaast rijd ik ook veel recreatief met haar.

Op dit moment rijd ik met haar in de hoogste klasse in de westernsport in Nederland. Ons beste onderdeel is de Trail en Trail in hand, maar daarnaast doen we ook vaak mee aan de Horsemanship. Samen hebben we al vele prijzen behaald en zijn zelfs 2 keer Nederlands kampioen geworden. In 2012 Nederlands kampioen bij de jeugd en in 2014 Nederland kampioen bij de volwassenen. Daarnaast heb ik ook vele jaren High Point titels behaald met haar.

Kortom een Toppaardje!

Sinds 2015 heb ik even geen wedstrijden meer gereden met Amber. Ze werdt toen gebruikt voor de buitenritten. Dit vind ze erg leuk. Het is een erg braaf paard die erg goed luistert.

In mei 2017 heb ik Amber weer getraind en klaar gemaakt voor het Nederlands kampioenschap. Dit ging boven verwaching goed en ben ik zelfs 2 keer Nederlands Kampioen geworden met deze topper.

Op dit moment loopt zo soms buitenritten maar gaat ze ook vaak mee op wedstrijden.

 

Amber op het strand 2015
Nederlands Kampioenschap 2017
Amber in de wei zomer 2015

Naam:

Darla

Ras:

Tinker

Geslacht:

Merrie

Geboren:

1 januari 2006

Stokmaat:

145 cm

Darla heb ik in 2014 gekocht op de paardenmarkt in Loenen. Zij was toen 8 jaar en onbeleerd. Die zomer heb ik haar in de Veluwse bossen ingereden. Omdat ze alles zo goed oppakte kon ik al snel vele buitenritten met haar maken. Ook heb ik met haar al deelgenomen aan western wedstrijden. Tijdens de wedstrijden raakte ze erg snel in de stress en had er geen plezier in. Daarom wordt ze nu alleen gebruikt voor de buitenritten. Ze heeft een zelfverzekerde ruiter nodig die niet snel bang wordt en haar zelfvertouwen kan geven. Ze reageerd heel erg goed op been hulpen dus die moet je tijdens het sturen ook zeker gebruiken.

 

Darla in de wei 2015
Western wedstrijd 2016
Darla tijdens haar 2e western wedstrijd 2015

Naam:

Iwan

Ras:

Fjord

Geslacht:

Ruin

Geboren:

21 mei 1994

Stokmaat:

138 cm

Iwan hebben mijn moeder en ik een aantal jaar geleden van onze buren overgenomen.

Het is een pony met een eigen wil, maar super betrouwbaar.

Iwan is een echte fjord voor recreatieve buitenritten. Aangezien hij al op leeftijd is mogen er alleen kinderen of lichte personen op rijden om zijn rug te sparen. Op deze manier heeft die een leuke oude dag en hij geniet volop van de buitenritten.

 

 

 

Met Iwan zwemmen zomer 2013
Iwan in de wei

Naam:

Roosje

Ras:

Trekpaard kruising

Geslacht:

Merrie

Geboren:

17 september 2009

Stokmaat:

155 cm

Iwan 2017

Roosje heb ik in de zomer van 2015 gekocht op de paardenmarkt in Elst. Zij was toen net 5 jaar oud en onbeleerd. Ik heb haar zelf ingereden en dit pakte ze erg goed en zeer snel op. Ze is super braaf.

Tijdens de buitenritten rij ik haar vaak zelf. Voor mij is het een ideaal begeleiders paard maar wel erg sterk. Soms rijden andere er wel op maar die moeten echt rekening houden hoe sterk ze is.

 

Daarnaast is ze ook western beleerd. Ik heb al meerdere wedstrijden met haar gereden wat ze erg goed oppakt en leuk vindt. Kortom, echt een allrounder.

 

Roosje en Darla op het strand 2015
Roosje 2017
Roosje 2016

Naam:

Leo

Ras:

Tinker

Geslacht:

Ruin

Geboren:

1 januari 2000

Stokmaat:

157 cm

Leo hebben we gekocht toen hij 3 jaar oud was. Het is een stoere brave Tinker. Mijn zus heeft hem ingereden, eerst dressuurmatig en later western. Samen rijden zij nu op hoog niveau in de western sport. Zij hebben vele prijzen binnen gehaald, onder andere Nederlands Kampioen in 2014 en 2016.

Mijn zus rijdt hem recreatief onder het zadel en voor de wagen en soms neem ik hem mee als begeleiders paard tijdens buitenritten en rij er dan zelf op.

Leo en Stefanie NK 2014
Leo in de wei 2017
Goud met Amber en zilver met Leo NK 2014

Naam:

Staas

Ras:

Haflinger

Geslacht:

Merrie

Geboren:

03 juli 2005

Stokmaat:

138 cm

Staas is een hele lieve haflinger die soms een beetje eigenwijs kan zijn als het om eten gaat. Wij hebben haar zelf ingereden, eerst dressuur en daarna western. Op dit moment wordt zij alleen maar recreatief gereden. Omdat Staas zo braaf is, is zij echt geschikt voor beginners. Zij gaat daarom erg vaak ook mee op buitenrit. Het enige probleem van Staas is dat ze erg van eten houdt. Als ze langs de weg een lekker stukje gras ziet, wilt ze dit erg graag eten. Ze heeft dan ook een ruiter nodig die het een uitdaging vindt om haar geen hapje gras te laten eten.

Staas winter 2013
Staas in de wei 2014
Staas in de wei 2014

Naam:

Dora

Ras:

Shetlander

Geslacht:

Merrie

Geboren:

01 mei 1988

Stokmaat:

93 cm

Dora is mijn eerste pony. Ik heb haar gekregen toen ik een half jaar oud was en wij zijn samen opgegroeid. Met haar heb ik dressuur- en springwedstrijden gereden. Ook heb ik met haar heel veel leuke buitenritten gemaakt. Zij heeft veel voor de kar gelopen en is voor heel veel activiteiten ingezet zoals intocht van Sinterklaas maar ook een bezoekje aan het ziekenhuis.

Op dit moment wordt ze niet meer wekelijks gereden. Heel soms rijden de alle jongsten een rondje van 1 uur op haar. Daarna wordt ze goed verzorg door een verzorgmeisje en genuffeld door iedereen.

Dora in de wei 2017
Dora in de wei zomer 2015
Eerste wedstrijd met Dora

Naam:

Joey

Ras:

Tinker

Geslacht

Ruin

Geboren:

29 juli 2004

Stokmaat:

142 cm

Joey is een hele lieve tinker ruin. Hij houdt erg van knuffelen en komt dan ook altijd als eerste naar je toe.

Op buitenrit is die erg braaf en echt nergens bang voor. Het is een fijn paard voor jong en oud. Veel meer over hem valt er niet te vertellen. Het is gewoon een droompaard die al vele fans heeft.

Wegens een bekken blessure loopt Joey sinds maart 2017 geen strandritten meer. Na een hele lange tijd rust en vel onderzoeken loopt die sinds maart 2018 weer kleine rittjes. Op dit moment wordt die ingeze voor de 1 en 2 uurs duinritten.

 

 

Joey
Joey op het strand 2016
Joey en ik

Naam:

Lucie

Ras:

Haflinger

Geslacht:

Merrie

Geboren:

23-04-2009

Stokmaat:

151 cm

Lucie is een lieve haflinger merrie. Sinds mei 2017 is zij bij mij. Ze was al ingereden en goed verkeersmak. Voor de buitenritten is ze erg geschikt, ze geniet elke rit weer. Kijkt soms wel wat om haar heen maar schrikt bijna nergens van. Ze reageert heel erg op je stem, dat vind ze dan ook erg fijn als dat gebruikt wordt.

Lucie
Lucie in de wei 2018
Lucie 2017

Naam:

Blacky

Ras

Tinker

Geslacht

Ruin

Geboren

01-01-2005

Stokmaat

151 cm

Blacky is een lieve tinker ruin die sinds januari 2017 bij ons is gekomen. Blacky is het paard van mijn moeder. Die rijdt veel op hem en neemt hem vaak mee wanneer ze een weekendje weg gaat.

Hij is echt een hele lieve tinker die altijd naar je toe komt voor te knuffelen.

Blacky 2017
Blacky
Blacky

Naam:

Bo

Ras:

1/2 Haflinger

1/4 Fries

1/4 New Forest

Geslacht:

Merrie

Geboren:

15-5-2013

Stokmaat:

150 cm

Bo Is sinds eind april 2018 bij ons komen wonen. Het is een hele lieve pony die graag bij je komt knuffelen.

Ze is nog erg jong waardoor ze nog veel moet leren. Bij de voirge eigenaar heeft ze alleen in de bak gereden. Het buiten rijden is nog helemaal nieuw voor haar maar ze geniet hier erg van. Ze pakt het dan ook allemaal goed op. Er hebben al vele verschillende mensen op haar gereden en dit gaat allemaal goed. Ze heeft wel een zelfverzekerde ruiter nodig die haar een uitdaging vind.

Bo 2018

Daanshorses.nl oftewel Danielle's paardenwebsite gaat over Koudbloeden,paarden,buitenrijden op paarden aan zee in duinen, horses, cheval, western, buitenritten, strandritten, duinritten en bosritten, trail lessen, lessen, westernrijden, Wijk aan Zee, Beverwijk, Heemskerk, Castricum, Noord-Holland, paarden, ruiters, trailerladen, zadelmak maken, privé ritten, zadels, hoofdstellen, bit, friese paarden, tinkers, haflinger, fjord, connemara, shire, shetlander, ijslander, new forest, konik, welsh, trekpaard, buitenrit, strandrit, duinrit, strandrijden, duinrijden, high point, Nederlands Kampioen Jeugd, paardenhouderij. Groenhorst in Barneveld, Horse event, clinic, demostraties, stage bedrijf, stagiaires, Horseman, Westernlessen, Western les, Westernles, Dagtochten, Nederlands Kampioenschap, Shows en Demostraties, Horse Event,German Open, WRAN, Instructeursopleiding ORUN KNHS.

DAAN'S HORSES