Veelgestelde vragen

DAAN'S  HORSES


Op deze pagina kunnen jullie de veel gestelde vragen bekijken. Hierbij hebben jullie dan ook gelijk meer informatie over de (buiten)-ritten.

 

Is het mogelijk om zelf een keuze te maken op welk paard je wilt rijden?

Ja, het kan maar ik kan dit echter nooit beloven.

Je mag bij de boeking altijd een voorkeur van een paard opgeven maar wanneer het paard al heeft gelopen of meerdere op hetzelfde paard willen gaat dit niet lukken.

 

Wordt er op alle ritten gegalopeerd?

Tijdens de duinritten wordt er nooit gegaloppeerd. Dit, omdat de ruiterpaden erg smal zijn waardoor het te gevaarlijk is. Tijdens de strandritten kan er wel gegaloppeerd worden wanneer de ruiters het aankunnen en het strand goed (lees: hard) genoeg is.

 

Hoe lang van te voren moet je aanwezig zijn?

Als we om bijvoorbeeld 10:00 hebben afgesproken is dat de afgesproken tijd om aanwezig te zijn.

 

Welke dagen worden de ritten gereden?

De ritten kunnen 7 dagen in de week geboekt worden het hele jaar door.

 

Wat zijn de tijden dat de ritten gemaakt worden?

De eerste rit begint meestal om 10:00 uur. In de zomerperiode beginnen de strandritten van 2,5 uur om 7:15 of 17:30 uur. Van deze tijden kunnen wij helaas niet afwijken omdat we gehouden zijn aan de tijden dat we op het strand mogen rijden.

 

Kan er het hele jaar door op het strand gereden worden?

Dat is zeker mogelijk. In de winterperiode is het mogelijk om overdag ook op het strand te rijden. In de zomerperiode van 1 mei tot en met 30 september mogen we tot 9:00 uur en vanaf 19:00 op het strand rijden.

 

Is er een maximum gewicht voor de ruiter?

Ja helaas wel, het maximale gewicht van de ruiter is 85 kg. Deze regel is om rugproblemen bij mijn paarden te voorkomen.


Wat is de minimale leeftijd?

Bij mij is er geen minimale leeftijd. Ik pas elke rit aan op het niveau van de ruiters.


Klopt het dat er geen adres op de website te vinden is?

Dit klopt inderdaad. Wanneer er een boeking gemaakt wordt krijg je het adres toegestuurd.

 

Hoe groot zijn de groepen?

Het maximaal aantal ruiters is 5 personen. Meestal wordt er met maximaal 4 personen op het strand gereden.

 

Heb je een zweep nodig tijdens de ritten?

Op sommige paarden mag met zweep worden gereden. Het is dan ook handig als je deze zelf meeneemt.

 

Mag de je paarden zelf poetsen en zadelen voor de ritten?

Dat is inderdaad zeker de bedoeling. Wanneer je op tijd aanwezig bent kan je het paard waarop je de rit gaat maken zelf poetsen en zadelen. De paarden hebben allemaal hun eigen poetsspullen dus het is niet mogelijk om je eigen poetsspullen te gebruiken.

I.v.m. de huidige corona wordt hiervan afgeweken! Zie "kopje" 

 

Zijn alle paarden western gereden?

Het is mogelijk om op de volgede paarden een rit te maken met western zadel: Amber, Roosje, Darla, Blue, Jayjay en Bo.

 

Hoe gaat de betaling precies?

Je mag op de dag zelf de rit contant betalen. Het is niet mogelijk om te pinnen.

Als je het wilt overmaken kan dit voor aanvang van de rit op rekening nummer: NL10 INGB 0701 516062 t.n.v. D.E .van Leeuwen.

 

Vanaf hoeveel personen kan er een rit geboekt worden?

Het is al mogelijk om vanaf 1 persoon een rit te boeken. De kans is aanwezig dat er nog meerdere ruiters mee zullen rijden. Daarbij let ik natuurlijk wel goed op het rij-niveau van de ruiters.

Alleen voor de dagtocht is er een minimum aantal personen. Vanaf 2 personen kunnen deze ritten geboekt worden.

 

Kan je ook komen rijden wanneer je geen rij-ervaring hebt?

Dat is zeker mogelijk. De ritten zijn er voor iedereen, deze pas ik dan aan op het niveau van de ruiters.

Voor de beginners / onevaren ruiters is er een mogelijkheid om een rit van 1 uur te maken. Hierbij wordt alleen in stap gereden.

 

Kan er ook een privé-rit geboekt worden?

De ritten kunnen vanaf 4 personen als privé-rit geboekt worden. Wanneer je met minder dan 4 personen komt worden er kosten voor 4 personen in rekening gebracht.


Foto's / filmpjes / herinnering?

Na een fijne paardrij-rit wordt mij vaak gevraagd of ze iets kunnen kopen als herinnering. Natuurlijk stuur ik altijd de foto's/filmpjes door die onderweg gemaakt zijn, maar er is ook een mogelijkheid om een sleutelhanger te kopen met een afbeelding van je favoriete paard erop. 

Vraag hier na!


Wat voor kleding moet er gedragen worden in de winter?

In de winter periode is het belangerijk dat je je natuurlijk warm aankleedt. Daarbij zijn handschoenen en warme kleding erg handig. Er kan eventueel een regenjas over je gewone jas gedragen worden.

  

Is het mogelijk om rijkleding te lenen / huren?

Het is alleen mogelijk om een cap te lenen. Je dient er zelf voor te zorgen dat je geschikte rij-kleding en rij-laarzen hebt.


Is een cap verplicht?

Een cap is voor iedereen verplicht! Dit dient een veiligheidscap te zijn (voorzien van het CE / EN 1384 keurmerk). Caps zijn bij mij ook altijd te leen maar dit moet van te voren worden aangegeven.

 

Ik heb geen echte rijlaarzen mag ik met mijn gympen rijden?

Ruiters dienen (rij-)laarzen te dragen of stevige schoenen met een gladde, doorlopende zool, een hak en een gladde bovenkant (jodphur laarsjes) in combinatie met chaps. Eventueel mogen rubberen regenlaarzen ook. Met gympen mag dus niet gereden worden.

 

Is een rijbroek verplicht?

Een makkelijk zittende broek, het liefst een paardrijbroek. Geen spijkerbroek i.v.m. schuurplekken op je benen maar ook mijn zadels gaan er stuk van. Een dikke legging of joggingbroek is wel goed.

 

Mag je een bodyprotector gebruiken?

Bodyprotectors zijn toegestaan tijdens de ritten, dit is niet verplicht. Het is dan ook niet mogelijk om deze te huren.

Air-vesten zijn niet toegestaan tijdens de ritten.

 

Wanneer er niet aan de kleding-voorschriften wordt gehouden kan er helaas ook niet gereden worden. Er worden dan wel kosten in rekening gebracht voor de gereserveerde plaats.

Hou er dus goed rekening mee dat je in de juiste kleding aankomt.

 

Ivm de weersverwachting, kun je daar iets over zeggen?

Wanneer er heel slecht weer voorspeld is, neem ik de avond of de ochtend voor de rit contact met je op.

 

Wordt er een duinkaart geregeld?

De ruiterkaart / duinkaart moet zelf geregeld worden via de onderstaande link. De kosten daarvoor bedragen €5,00 p.p. Deze is bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder 

https://www.pwn.nl/checkout/1519670/choose_products

 

Daanshorses.nl oftewel Danielle's paardenwebsite gaat over Koudbloeden,paarden,buitenrijden op paarden aan zee in duinen, horses, cheval, western, buitenritten, strandritten, duinritten en bosritten, trail lessen, lessen,  westernrijden, Wijk aan Zee, Beverwijk, Heemskerk, Castricum, Noord-Holland, paarden,  ruiters, trailerladen, zadelmak maken, privé ritten, zadels, hoofdstellen, bit, friese paarden, tinkers, haflinger, fjord, connemara, shire, shetlander, ijslander, new forest, konik, welsh, trekpaard, buitenrit, strandrit, duinrit, strandrijden, duinrijden, high point, Nederlands Kampioen Jeugd, paardenhouderij. Groenhorst in Barneveld, Horse event, clinic, demostraties, stage bedrijf, stagiaires, Horseman, Westernlessen, Western les, Westernles, Dagtochten, Nederlands Kampioenschap, Shows en Demostraties, Horse Event,German Open, WRAN, Instructeursopleiding ORUN KNHS.