Nieuws 2016

DAAN'S  HORSES


17-12-2016

Vandaag was er kerst trail op de manege bij ons in de buurt. Ik heb mee gedaan met Roosje en Amber. Roosje die moet nog veel leren dus het was een goede oefening voor haar. Ondanks dat ze het erg spannend vond heeft ze toch alles goed gedaan.

Amber is natuurlijk al een ervaren trail paard. Voor mij was dan ook de uitdaging om haar zonder zadel en hoofdstel te gaan rijden. Dit heeft Amber erg goed gedaan. Ze luisterde erg goed en het lukte mij om haar goed door het parcour te sturen met mijn zit en stemhulpen. Zie het filmpje.2-12-2017

Eindelijk was het dan zover. Het tijdschift de Horseman op de deurmat. In dit tijdschijft is op 4 pagina's alles te lezen over Daan's horses. Ik ben heel trots op dit mooie artikel met super gave foto's.29-11-2016

Ondanks de winter gaan de ritten gewoon lekker door. Het prachtige winterse weer levert vele mooie plaatjes op.15-11-2016

Vrijdag 11 november tot en met zondag 13 november zijn wij met de paarden naar Duitsland geweest. Wij hebben daar 2 dagen western demostraties gegeven met Roosje en Leo. De paarden hebben weer goed hun best gedaan. We hebben dan ook veel enthousiaste reacties gekregen.04-11-2016

Mijn zus en ik zijn op Horse Event benaderd door de organisatie van het tijdschrift Horseman. Dit is een paardentijdschrift over westernrijden, vrijetijdsrijden en horsemanship. Echt een tijdschift wat ons aanspreekt.

Van 11 tot en met 13 november organiseren zij een grote paardenbeurs net over de grens in Duitsland. Wij zijn hiervoor gevraagd om demonstraties te geven met betrekking tot westernrijden. Op zaterdag 12 en zondag 13 november geven wij 2 demonstraties per dag. Wij hebben er erg veel zin in.04-11-2016

Mijn zus en ik zijn op Horse Event benaderd door de organisatie van het tijdschrift Horseman. Dit is een paardentijdschrift over westernrijden, vrijetijdsrijden en horsemanship. Echt een tijdschift wat ons aanspreekt.

Van 11 tot en met 13 november organiseren zij een grote paardenbeurs net over de grens in Duitsland. Wij zijn hiervoor gevraagd om demonstraties te geven met betrekking tot westernrijden. Op zaterdag 12 en zondag 13 november geven wij 2 demonstraties per dag.

Wij hebben er erg veel zin in.


02-11-2016

Vandaag hadden de paarden hun jaarlijkse controle bij de tandarts. Gelukkig zag alles er goed uit en kunnen we er weer een jaar tegenaan.


29-10-2016

Tussen alle ritten door doen we soms ook nog wedstrijden met de paarden. Het weekend van 29 oktober had een manege bij ons in de buurt een Halloween Pas de deux georganiseerd. Wij hebben daar aan mee gedaan met Amber en Roosje. De paarden waren helemaal mooi versierd en wij natuurlijk ook. Na wat oefenen hebben wij een hele leuke proef neergezet waar we echt trots op kunnen zijn. We zijn dan ook 1e geworden en hebben daarnaast zelfs nog de orginaliteit prijs gewonnen. Al met al weer een geslaagde wedstrijd.12-10-2016

Binnenkort komt er een leuk artikel in een paardentijdschift over Daan's horses. Hiervoor moeten er natuurlijk wel mooie en goede foto's zijn. Vandaag was het dan zover en hadden wij een fotoshoot met 6 paarden op het strand. Wat zijn de foto's super gaaf geworden.

Heel erg bedankt Johan Klaasse Bos voor alle mooie foto's.


09-10-2016

Vandaag weer een heerlijke rit gehad. Met de paarden naar

een restaurant geweest waar de klanten konden eten en ik

op de paarden kon passen. Ook had een van de klanten haar

eigen paard mee genomen.

Echt alles is mogelijk bij Daan's horses.

Zondag 3 oktober zijn wij aanwezig geweest op de opendag

van dierenambulance Kennemerland. Kinderen konden

voor 1 euro een ritje op het paard maken. Ik had 4 paarden

beschikbaar gesteld en de volledige opbrengst ging naar de

dierenambulance.

Ondanks het tegenvallende weer konden we zeer tevreden zijn.
14-09-2016

Op vrijdag 9 september en zaterdag 10 september hebben wij demonstraties gegeven op Horse Event. Leo en Roosje hebben heel erg hun best gedaan en waren super braaf.

We hebben dan ook veel leuke en positieve reacties gekregen. Zondag 11 september hadden wij een wedstrijd in Aalsmeer.

Voor Roosje was het haar 2e wedstrijd en deed erg haar best.

Leo is in de prijzen gevallen en is twee keer eerste geworden.Paarden staan klaar voor de bruiloft31-08-2016 was er een bruiloft. Wij zijn gevraagd om met de paarden mee te lopen achter de koets aan. Dit soort aanvragen krijgen wij niet vaak, maar natuurlijk doen wij dat. Nadat we 6 paarden mooi gepoetst hadden en ingevlochten met bloemen in de manen en staart zijn we dwars door het centrum van Beverwijk achter de koets aan gegaan. Alle paarden hebben zich keurig gedragen.

01-09-2016

Sinds vandaag staat er een erg leuk stukje op www.Bokt.nl over onze vorige wedstrijd. Dit was de voorbereiding op Horse Event. Daarom wilde ze vanuit Bokt ons interviewen. Wij vonden het erg leuk om dit tijdens een wedstrijd te doen. Zo konden ze meteen zien hoe wij onze paarden voorbereiden op een demonstratie voor Horse Event.

Roosje tijdens haar eerste wedstrijd 201627-08-2016

Roosje heeft haar eerste wedstijd gehad. Dit heeft zij erg goed gedaan. Dit was de voorbereiding voor Horse Event dat op vrijdag 9 en zaterdag 10 september plaatsvindt in Ermelo.

01-08-2016

13-08-2016 ga ik mijn eerste western wedstrijd met Roosje starten.

Dit is een voorbereiding op de demonstraties die wij gaan geven tijdens Horse Event in Ermelo op vrijdag 9 en zaterdag 10 september a.s.17-07-2016

Joey gaat al vaak mee op ritten. Het is echt een topper, hij doet zo zijn best. De galop is soms nog erg zwaar voor hem maar daarvoor zijn we nog hard aan het trainen.20-06-2016

Van zaterdag 23 juli t/m zondag 7 augustus hebben de paarden lekker vakantie.20-06-2016

Van dinsdag 14 juni t/m vrijdag 17 juni heb ik samen met een vriendin

op Darla en Roosje de Eper-Paardenvierdaagse gereden.

We hebben 4 dagen lang hele mooie ritten gemaakt in de omgeving van Epe.

Je mag op plekken komen die normaal voor ons en de paarden niet toegankelijk zijn.

In totaal hebben we 100 km met de paarden gereden. Wat zijn het toch ook toppertjes.


Roosje klaar voor de intocht
Roosje en Darla voor het kasteel
11-05-2016

Staas is weer zover dat ze lekkler mee kan op buitenritten.

Stefanie met Leo Nederlands kampioen

Met Joey gaat het ook erg goed. Die begint al aardig een conditie

te krijgen dus kan binnenkort ook mee op buitenritten.


Het mooie weer komt er weer aan. Gelukkig hebben we dichtbij

huis en meer waar de paarden heerlijk kunnen afkoelen en

even kunnen zwemmen

07-05-2016

Dit weekend was het Nederlands Kampioenschap western rijden.

Dit jaar kon ik helaas niet mee doen met Amber,

maar mijn zus heeft wel mee gereden.

Zij is zaterdag Nederlands Kampioen geworden met:

in de hand trail met haar paard Leo.

Naast deze titel heeft ze ook nog meerdere medailes binnen gehaald.18-04-2016

Staas is gelukkig goed genezen van haar hoefzweer.

Wij beginnen nu langzaam weer met haar te rijden en hopen

dat ze binnenkort weer mee kan op buitenrit.


Staas 2016Ook met Joey gaat het steeds beter. We hebben al 3 keer op hem gereden. Hij geniet van deze ritjes en is erg braaf.

Joey en Darla


07-04-2016

Ontmoet mijn nieuwe aanwinst Joey.

Joey is een mooie tinker ruin van 12 jaar. Wij hebben hem overgenomen van zijn vorige baas die hem niet meer de zorg kon geven die hij nodig heeft. Hij heeft namelijk wat hoefproblemen waarvan hij al herstellende is. Wij verwachten dat die na een goede behandeling van de hoefsmid snel weer zou opknappen.

Daarna willen we kijken hoe hij de buitenritten doet en in de toekomst gaat hij lekker mee in de groep.

Voor zover wij Joey kennen is het echt een heel lief paard, echt een knuffel dier en verdient hij het om alle tijd te krijgen om goed te herstellen.

Joey


03-04-2016

Daan's horses is nu ook op Facebook te volgen


Vanaf 1 april staat Daan’s horses officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK) Mijn KvK nummer is: 65658604Staas de Haflinger:

Staas heeft helaas een hoefzweer gehad, hierdoor kan zij tijdelijk niet mee op de buitenritten. De hoef is nu alweer erg goed hersteld, dus het zal niet meer lang duren voordat ze weer mee kan.Droes en Rhino:

Helaas horen we de laatste tijd steeds vaker dat er Droes en Rhino heerst. (dit zijn besmettelijke paarden ziektes waar de paarden zelfs dood aan kunnen gaan)

Om te voorkomen dat de ziekte wordt verspreid en eventueel dat mijn paarden besmet worden wil ik vragen aan iedereen die bij mijn paarden komt om gewassen kleding aan te trekken en zeker geen kleding die bij andere paarden is gedragen.

Je rijschoenen  / laarzen kan je zelf schoonmaken door ze in een badje met Chloor / Dettol te zetten.

Alvast heel erg bedankt voor jullie meewerking.Daanshorses.nl oftewel Danielle's paardenwebsite gaat over Koudbloeden,paarden,buitenrijden op paarden aan zee in duinen, horses, cheval, western, buitenritten, strandritten, duinritten en bosritten, trail lessen, lessen,  westernrijden, Wijk aan Zee, Beverwijk, Heemskerk, Castricum, Noord-Holland, paarden,  ruiters, trailerladen, zadelmak maken, privé ritten, zadels, hoofdstellen, bit, friese paarden, tinkers, haflinger, fjord, connemara, shire, shetlander, ijslander, new forest, konik, welsh, trekpaard, buitenrit, strandrit, duinrit, strandrijden, duinrijden, high point, Nederlands Kampioen Jeugd, paardenhouderij. Groenhorst in Barneveld, Horse event, clinic, demostraties, stage bedrijf, stagiaires, Horseman, Westernlessen, Western les, Westernles, Dagtochten, Nederlands Kampioenschap, Shows en Demostraties, Horse Event,German Open, WRAN, Instructeursopleiding ORUN KNHS.