Even voorstellen

DAAN'S  HORSES


Mijn naam is Daniëlle van Leeuwen en mijn grootste passie is PAARDEN !


Van kleins af aan ben ik samen met mijn zus Stefanie opgegroeid met pony’s en paarden. Ook mijn moeder is een fervent paardrijdster.

Mijn eerste pony heet Dora. Dora is ondertussen 31 jaar en staat nog altijd heerlijk tussen onze paarden en wordt wekelijks vertroeteld door haar verzorgster.


Op mijn 14e heb ik mijn paard Amber gekregen. Amber komt van de paardenmarkt in Loenen. Amber heb ik zelf ingereden en op dit moment rijd ik met haar op hoog niveau in de western sport en weet ik al meerdere jaren de Nederlands titel op onze naam te zetten


Doordat ik heel veel stages heb gelopen heb ik een indruk gekregen wat ik wel en niet wilde in de paardenhouderij.


Met Amber en Roosje ben ik momenteel bezig om western wedstrijden te rijden. Roosje pakt dit  buitengewoon goed op en is veelbelovend. Tijdens veel shows en demonstraties neem ik haar dan ook mee maar Amber blijft wel de beste topper.


Ik rijd western wedstrijden in de L1 klasse (top klasse) en ben 7 x Nederlands kampioen geworden met Amber ( in 2012, 2014, 2 keer in 2017, 2 keer in 2018 en 1 keer in 2019 ). Daarnaast heb ik vele andere prijzen gewonnen met haar.

In mei 2017 heb ik Amber sinds 2 jaar weer meegenomen naar het Nederlands Kampioenschap. Dit was boven verwachting goed en ben ik 2 keer Nederlands Kampioen geworden in de L1 trail en in hand trail. In 2018 heb ik de titel Nederlands Kampioen In de hand trail op mijn naam weten te houden en dat is in 2019 ook weer gelukt. 


In 2011 ben ik begonnen met de opleiding paardenhouderij niveau 4 op het Clusius College te Alkmaar.

In 2012 heb ik een overstap gemaakt naar Groenhorst College in Barneveld. Daar heb ik de opleiding paardenhouderij gevolgd. Hierbij moest ik 1 dag in de week naar school en daarnaast stage lopen. Ik heb onder andere stage gelopen bij een paardenrevalidatie centrum, bereden politie, een western stal en bij een renstal. Hier heb ik veel ervaringen opgedaan met vele verschillende paarden.


In 2015 heb ik mijn diploma paardenhouderij behaald en vanaf begin 2016 ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf. Dit is een groot succes. Al heel veel enthousiaste klanten weten mij te vinden en komen dan ook meerdere keren terug. Op naar nog vele mooie ritten.In september 2016 ben ik begonnen met mijn Orun western opleiding van de KNHS. In Januari 2018 heb ik hiervoor examen gedaan en deze met succes gehaald. Ik mag mij vanaf nu officieel western instructeur noemen.


Naast de buitenritten rij ik ook nog western wedstrijden. Al meerdere jaren ga ik naar het Nederlands Kampioenschap. In 2018 heb ik mij daar weten te kwalificeren voor het Europese. In september 2018 ben ik naar Duitsland gegaan voor het EK. Helaas had ik mij daar niet geplaatst in de finale maar het was wel een mega leuke evaring.


Vanaf de zomer van 2018 ben ik ook begonnnen met mijn eigen paarden programma. Daan´s horses tv. Deze uitzendingen zijn te zien bij RTV IJmond maar je kan ze ook terug vinden op mijn website onder het kopje: Daan's horses tv.


In Maart 2019 ben ik verhuisd na een hele mooie nieuwe locatie. Hierdoor worden de ritten vanaf 2 locaties gemaakt. Sommige korte ritten worden nog vanaf mijn oude locatie gereden. 
Daanshorses.nl oftewel Danielle's paardenwebsite gaat over Koudbloeden,paarden,buitenrijden op paarden aan zee in duinen, horses, cheval, western, buitenritten, strandritten, duinritten en bosritten, trail lessen, lessen,  westernrijden, Wijk aan Zee, Beverwijk, Heemskerk, Castricum, Noord-Holland, paarden,  ruiters, trailerladen, zadelmak maken, privé ritten, zadels, hoofdstellen, bit, friese paarden, tinkers, haflinger, fjord, connemara, shire, shetlander, ijslander, new forest, konik, welsh, trekpaard, buitenrit, strandrit, duinrit, strandrijden, duinrijden, high point, Nederlands Kampioen Jeugd, paardenhouderij. Groenhorst in Barneveld, Horse event, clinic, demostraties, stage bedrijf, stagiaires, Horseman, Westernlessen, Western les, Westernles, Dagtochten, Nederlands Kampioenschap, Shows en Demostraties, Horse Event,German Open, WRAN, Instructeursopleiding ORUN KNHS.