Paarden

DAAN'S  HORSES


Naam:

Amber

Ras:

Haflinger x Belg

Geslacht:

Merrie

Geboren:

1 april 2004

Stokmaat:

153 cm

Amber heb ik een aantal jaren geleden gekocht op de paardenmarkt in Loenen. Ze was toen net 3 jaar. Ik heb haar zelf ingereden. Eerst dressuurmatig en daarna een overstap gemaakt naar de western. De westernsport pakte Amber heel erg snel en goed op,  daarnaast rijd ik ook veel recreatief met haar.

Op dit moment rijd ik met haar in de hoogste klasse in de westernsport in Nederland. Ons beste onderdeel is de Trail en Trail in hand, maar daarnaast doen we ook vaak mee aan de Horsemanship. Samen hebben we al vele prijzen behaald en zijn zelfs 2 keer Nederlands kampioen geworden. In 2012 Nederlands kampioen bij de jeugd en in 2014 Nederland kampioen bij de volwassenen. Daarnaast heb ik ook vele jaren High Point titels behaald met haar.

Kortom een Toppaardje!

Sinds 2015 heb ik even geen wedstrijden meer gereden met Amber. Ze werdt toen gebruikt voor de buitenritten. Dit vind ze erg leuk. Het is een erg braaf paard die erg goed luistert.

In mei 2017 heb ik Amber weer getraind en klaar gemaakt voor het Nederlands kampioenschap. Dit ging boven verwachting goed en ben ik zelfs 2 keer Nederlands Kampioen geworden met deze topper. 

In 2018 en 2019 heb ik ook deelgenomen aan het NK. Hierbij hebben we weer allebei de jaren de titel Nederlands Kampioen op onze naam kunnen zetten.

Op dit moment loopt zo soms buitenritten maar gaat ze ook vaak mee op wedstrijden.


Amber in de wei zomer 2015
Amber op het strand 2015
Nederlands Kampioenschap 2017

Naam:

Darla

Ras:

Tinker

Geslacht:

Merrie

Geboren:

1 januari 2006

Stokmaat:

145 cm

Darla heb ik in 2014 gekocht op de paardenmarkt in Loenen. Zij was toen 8 jaar en onbeleerd. Die zomer heb ik haar in de Veluwse bossen ingereden. Omdat ze alles zo goed oppakte kon ik al snel vele buitenritten met haar maken. Ook heb ik met haar al deelgenomen aan western wedstrijden. Tijdens de wedstrijden raakte ze erg snel in de stress en had er geen plezier in. Daarom wordt ze nu alleen gebruikt voor de buitenritten. Ze heeft een zelfverzekerde ruiter nodig die niet snel bang wordt en haar zelfvertrouwen kan geven. Ze reageert heel erg goed op been hulpen dus die moet je tijdens het sturen ook zeker gebruiken.  Ze wilt met een lange teugel gereden worden. Anders geeft ze wel duidelijk aan dat de teugels te kort zijn. 

 

Western wedstrijd 2016
Darla in de wei 2015
Darla tijdens haar 2e western wedstrijd 2015

Naam:

OBrain

Ras:

Tinker

Geslacht:

Ruin

Geboren:

01-01-1995

Stokmaat:

149 cm

OBrain is een hele lieve Tinker ruin die al wat op leeftijd is. Begin december 2018 is hij bij mij komen wonen. 

Hij heeft in zijn jonge jaren altijd ZZ licht in de dressuursport gelopen. Het is dus echt een dressuur topper. Nu mag hij lekker van de buitenritten gaan genieten. Het is een paard met een super betrouwbaar karakter. Hij kan in de stap soms wat langerzamer gaan maar in de draf en galop is hij lekker voorwaarts.

OBrain januari 2019
OBrain dec 2018
OBrain dec 2018

Naam:

Roosje

Ras:

Trekpaard kruising

Geslacht:

Merrie

Geboren:

17 september 2009

Stokmaat:

155 cm

Roosje heb ik in de zomer van 2015 gekocht op de paardenmarkt in Elst. Zij was toen net 5 jaar oud en onbeleerd. Ik heb haar zelf ingereden en dit pakte ze erg goed en zeer snel op.  Ze is super braaf.

Tijdens de buitenritten rij ik haar vaak zelf. Voor mij is het een ideaal begeleiders paard maar wel erg sterk. Soms rijden anderen er wel op maar die moeten echt rekening houden hoe sterk ze is.

 

Daarnaast is ze ook western beleerd. Ik heb al meerdere wedstrijden met haar gereden wat ze erg goed oppakt en leuk vindt. Kortom, echt een allrounder.

 

Roosje en Darla op het strand 2015
Roosje 2017
Roosje 2016

Naam:

Bo

Ras:

1/2 Haflinger

1/4 Fries

1/4 New Forest

Geslacht:

Merrie

Geboren:

15-5-2013

Stokmaat:

150 cm

Bo is sinds eind april 2018 bij ons komen wonen. Het is een hele lieve pony die graag bij je komt knuffelen.

Ze is nog wat jonger waardoor ze sommige dingen nog moet leren. Bij de vorige eigenaar heeft ze alleen in de bak gereden. Het buitenrijden was toen nog helemaal nieuw voor haar maar ze geniet hier erg van. Ze is dan ook niet snel onder de indruk van iets. 

Omdat ze toch nog wat jonger is kan ze wat pubberen en de ruiter uit testen. Op dit moment vind ze het erg leuk om heel hard te draven op het strand wanneer we gaan galopperen. Als je goed je zit gebruikt, krijg je haar wel in de galop. 

Bo 2018

Naam:

Blue

Ras:

Tinker

Geslacht:

Merrie

Geboren:

03 juli 2009

Stokmaat:

131 cm

Blue is een hele lieve Tinker merrie die wel erg voorwaarts is maar ook weer goed naar de ruiter luistert. Hierdoor is ze geschikt voor jong en oud. Ze is niet al te groot maar wel erg breed en sterk waardoor er gemakkelijk volwassenen op haar kunnen rijden.

Soms vindt ze de hoge golven in de zee nog een beetje spannend maar waneer er geen hoge golven zijn gaat zij graag de zee in.

Blue 2019
Blue 2019

Naam:

Dora

Ras:

Shetlander

Geslacht:

Merrie

Geboren:

01 mei 1988

Stokmaat:

93 cm

Blue 2019

Dora is mijn eerste pony. Ik heb haar gekregen toen ik een half jaar oud was en wij zijn samen opgegroeid. Met haar heb ik dressuur- en springwedstrijden gereden. Ook heb ik met haar heel veel leuke buitenritten gemaakt. Zij heeft veel voor de kar gelopen en is voor heel veel activiteiten ingezet zoals intocht van Sinterklaas maar ook een bezoekje aan het ziekenhuis.

Op dit moment wordt ze niet meer wekelijks gereden. Heel soms rijden de allerjongsten een rondje van 1 uur op haar. Daarnaast wordt ze goed verzorgd door een verzorgmeisje en geknuffeld door iedereen.

Eerste wedstrijd met Dora
Dora in de wei zomer 2015
Dora in de wei 2017

Naam:

Jayjay

Ras:

Haflinger X Fries

Geslacht:

Ruin

Geboren:

23-04-2015

Stokmaat:

147 cm

Jayjay is een leuke jong ruin. Hij moet nog een hoop leren. Ik ben hem op dit moment zelf aan het inrijden. Hij heeft al wat buitenritten gemaakt. Hier geniet die erg veel van.

Ook rijden wij hem nog veel in de bak, dit doet die erg goed. Hier pakt die de dressuur maar ook de western oefeningen goed op.

Naam:

Iwan

Ras:

Fjord

Geslacht:

Ruin

Geboren:

21 mei 1994

Stokmaat:

138 cm

Iwan hebben mijn moeder en ik een aantal jaar geleden van onze buren overgenomen. 

Het is een pony met een eigen wil, maar super betrouwbaar.

Iwan is een echte fjord voor recreatieve buitenritten. Aangezien hij al op leeftijd is mogen er alleen kinderen of lichte personen op rijden om zijn rug te sparen. Op dit moment loopt die alleen de kortere duinritten nog. 
Met Iwan zwemmen zomer 2013
Iwan 2017
Iwan in de wei

Naam:

Blacky

Ras

Tinker

Geslacht

Ruin

Geboren

01-01-2005

Stokmaat

151 cm

Blacky is een lieve tinker ruin die sinds januari 2017 bij ons is gekomen. Blacky is het paard van mijn moeder. 

Hij is echt een hele lieve tinker die altijd naar je toe komt om te knuffelen.

Blacky loopt dan ook niet mee tijdens de buitenritten maar je ziet hem wel vaak tussen de andere paarden in de wei of paddock staan.

Blacky
Blacky
Blacky 2017

Naam:

Leo

Ras:

Tinker

Geslacht:

Ruin

Geboren:

1 januari 2000

Stokmaat:

157 cm

Leo hebben we gekocht toen hij 3 jaar oud was. Het is een stoere brave Tinker. Mijn zus heeft hem ingereden, eerst dressuurmatig en later western. Samen rijden zij nu op hoog niveau in de western sport. Zij hebben vele prijzen binnen gehaald, onder andere Nederlands Kampioen in 2014 en 2016.

Mijn zus rijdt hem recreatief onder het zadel en voor de wagen en soms neem ik hem mee als begeleiders paard tijdens buitenritten en rij er dan zelf op.

Leo en Stefanie NK 2014
Goud met Amber en zilver met Leo NK 2014
Leo in de wei 2017

Daanshorses.nl oftewel Danielle's paardenwebsite gaat over Koudbloeden,paarden,buitenrijden op paarden aan zee in duinen, horses, cheval, western, buitenritten, strandritten, duinritten en bosritten, trail lessen, lessen,  westernrijden, Wijk aan Zee, Beverwijk, Heemskerk, Castricum, Noord-Holland, paarden,  ruiters, trailerladen, zadelmak maken, privĂ© ritten, zadels, hoofdstellen, bit, friese paarden, tinkers, haflinger, fjord, connemara, shire, shetlander, ijslander, new forest, konik, welsh, trekpaard, buitenrit, strandrit, duinrit, strandrijden, duinrijden, high point, Nederlands Kampioen Jeugd, paardenhouderij. Groenhorst in Barneveld, Horse event, clinic, demostraties, stage bedrijf, stagiaires, Horseman, Westernlessen, Western les, Westernles, Dagtochten, Nederlands Kampioenschap, Shows en Demostraties, Horse Event,German Open, WRAN, Instructeursopleiding ORUN KNHS.